Svensktillverkade takprodukter

Takstosar


Takstos

110stos_gronTakstosen används för tätning av genomföringar i papptäckta tak. Stosen är försedd med en bred räfflad krage för att ge bra tätning vid klistring. Kan fås i olika storlekar som passar de flesta dimensioner mellan Ø 10 mm och Ø 400 mm. Levereras med slangklämma, helt i rostfritt.

Delbar takstos

delbargron2Takstosen är avsedd för eftermontering på befintliga takgenomföringar. Stosen passar dimensionerna Ø 30- 130 mm, och levereras med helt rostfri slangklämma i önskad storlek. Stosen skärs ner till önskad diameter, och delas mellan skarvflänsarna. Därefter monteras stosen på plats och tätas med vulkband och slangklämma. I övrigt är arbetsgången den samma som för vanliga takstosar. Vulkband och monteringsbeskrivning medföljer.

Kvadratisk delbar takstos

kvadrblaTakstosen används för tätning av genomföringar i papptäckta tak. Den är försedd med en bred räfflad krage för att ge bra tätning vid klistring. Stosen passar till fyrkantrör med måtten 50*50, 80*80, 100*100 och 120*120 mm. Aluminiumklammer medföljer. Stosen kan även delas vid eftermontering. Stosen skärs då ner till önskat mått, och delas mellan skarvflänsarna. Därefter monteras stosen på plats och tätas med vulkband och aluminiumklammer. I övrigt är arbetsgången den samma som för vanliga takstosar. Vulkband och monteringsbeskrivning medföljer.