Svensktillverkade takprodukter

Takbrunnar för duktak


Takbrunn med duk

110carisma_vitDe flesta takbrunnar kan fås med förmonterad krage av takduk, där duken fästs med en klämring av rostfritt stål. Klämringen punktsvetsas fast i flänsen med tätningsmassa mellan duk och plåt. I fallet med SBS-duk fästs duken mot flänsen genom värmning och sedan punktsvetsas klämringen med tätningsmassa på ovansidan. Brunnen är främst avsedd för nyproduktion, där rördiametern är anpassad för PVC-muff med innerdiameter Ø 75, Ø 110, Ø 130 eller Ø 160 mm. Brunnarna finns som lagervara i rörlängderna 300 mm, 400 mm och 500 mm. Vi kan tillhandahålla brunnar med flera av de vanligaste takdukarna på marknaden, t.ex.: Alkorplan, Derbigum, Protan, Sarnafil, Sikaplan och SBS. Brunnarna levereras med lövsil.

Insticksbrunn med duk

350sikaAlla våra insticksbrunnar kan fås med förmonterad krage av takduk, där duken fästs med en klämring av rostfritt stål, på samma sätt som för takbrunn med duk. Insticksbrunnen är avsedd att användas vid renovering, och då stickas ned i befintliga takbrunnar och tätas med medföljande gummiring. Brunnen levereras i dimensionerna Ø 30, Ø 40, Ø 50, Ø 60, Ø 70, Ø 90, och Ø 145. Brunnar i dimensionerna Ø 50 – Ø 145 mm finns vanligtvis som lagervara i längderna 300 mm, 400 mm och 500 mm. Exempel på dukar: Alkorplan, Derbigum, Protan, Sarnafil, Sikaplan och SBS. Brunnarna levereras med lövsil och tätring.

Flexbrunn med duk

flexdukvit_Flexibel insticksbrunn, där tappstycket är en slang av termoplastiskt gummi, uppbyggd på en inkapslad stålspiral. Den är främst avsedd att användas vid vinklade stamrörskonstruktioner. Brunnen tillverkas i dimensionerna Ø 55, Ø 65, Ø 75 och Ø 95 mm. Standardlängder på slangen är 500 och 800 mm, men längder upp till 10 meter kan fås utan skarv. Slangen på våra flexbrunnar är åldringsbeständig och resistent mot olja, bensin, ozon och UV-strålning. Temperaturområde: -40°C till +150°C. Levereras med lövsil och tätningsring.

Bräddavlopp med duk

sargdukBräddavlopp finns både för vertikal montering och för montering genom sarg, dimension Ø 50 mm. Bräddavloppet för vertikal montering har ett uppstick på 50 mm över flänsen. Bräddavloppet finns vanligtvis som lagervara i längderna 300 mm och 400 mm. Flänsen kan fås bockad enligt önskemål. Om flänsen på ett bräddavlopp med takduk skall bockas nära utloppet, så måste detta göras innan vi monterar duken.